nieuws

Glasmuseum in Sjanghai geopend

Geen categorie

Vorige week opende in Sjanghai het nieuwe Museum of Glas (SHMOG), een ontwerp van logon architecten uit Duitsland. Met de opening wil Sjanghai zijn ambitie onderstrepen om het culturele en creatieve centrum van de wereld te worden door 100 musea in een eeuw te lanceren.

Glasmuseum in Sjanghai geopend

 

 

Logon transformeerde de oude industriële glasproductie gebouwen tot een multifunctioneel museum. Omdat het museum op een flinke afstand van het centrum ligt en het alleen is te bereiken met openbaar vervoer bedacht logon een ‘Twee Museum Type’. Naast een traditionele expositieruimte zijn er ook interactieve ruimtes en educatie voorzieningen. Bezoekers worden hierdoor geprikkeld om de hele dag of tenminste enkele uren in het museum door te brengen.

Sjanghai Glasmuseum 

Onderdeel hiervan is de ‘Hot Glass Show’, waarin lezingen en workshops worden gegeven om diverse doelgroepen bekend te maken over glas en de bijbehorende glascultuur.

Gevel Sjanghai Museum

De U-vormige glazen gevel is voorzien van woorden en karakters uit tien talen. Achter het glas zijn led’s toegevoegd waardoor de woorden op de zwarte achtergrond extra worden verlicht. Het interieur van het museum is verzorgd door het Duitse ‘Coordination’

 Interieur Sjanghai Glas Museum 

SHMOG is de eerste fase van een ‘Glas Thema Park’ dat in de toekomst moet gaan bestaan uit plein met glazen sculpturen, een studio, een Science Park en een business centrum.

Beelden: www.cool

 

Reageer op dit artikel