nieuws

Gedicht in kunstwerk gevangen

Geen categorie

Voor het 22e internationale affiche en grafisch ontwerp festival van Chaumont (Fr), werd The Cloud Collective uitgenodigd een tijdelijke installatie te ontwerpen voor La Fabrique, een voormalige textielprinterij.
Towards a poetic morphology from The Cloud Collective on Vimeo.

Gedicht in kunstwerk gevangen

 

 

 

Samen met grafisch ontwerper Floriane Pic ontwierp The Cloud Collective de installatie “Towards a poetic morphology”. Hierin is de ruimte met een landschap van tekstkarakter gevuld. Samen vormden zij het gedicht “Oppressive light” van Robert Walser (1878-1956).

Via een smal pad werden bezoekers uitgenodigd het ‘tekst’ landschap te verkennen en het gedicht volledig te lezen en op zich in te laten werken. De organisatie van de tekst in de ruimte en het invallende licht zorgden er voor dat de tekst zich langzaam losmaakte van zijn intrinsieke betekenis en overstemd werd door vorm, typographie en compositie.

‘Oppressive light’ door Robert Walser

Two trees stand in the snow
tired of the light the sky
Heads home nothing nearby
Where the gloom makes its abode

And behind the trees houses
Tower in the dark
Now you hear someone speak
The dogs begin to bark

The round beloved moonlight
Lamp appears in the house
But when the light goes out
A gaping wound stays in sight

What a small life to know
And much nothingness nearby
Tired of the light the sky
Has given all to the snow

The two trees dance with grace
Bend their heads and nod
Clouds race across the sod
Of the worlds silent face

Reageer op dit artikel