nieuws

Dag van de Architectuur 2011: ‘Zelfverzonnen’

Geen categorie

Traditiegetrouw vindt dit weekend de Dag van de Architectuur plaats. Dit jaar is het thema ‘Zelfverzonnen’.

Dag van de Architectuur 2011: ‘Zelfverzonnen’

 

 

 

 

 

 

Het thema gaat over eigen initiatieven zoals (collectief) particulier opdrachtgeverschap, projecten van niet-institutionele ontwikkelaars en bottum-up initiatieven, architectuur bedacht voor de lok van het maken. Naast het reguliere programma openen tijdens deze 25e Dag van de Architectuur honderd architectenbureaus hun deuren voor een Open Huis. In vijftig gemeenten in Nederland vinden activiteiten plaats.

Het complete programma te vinden op www.dagvandearchitectuur.nl

Onderstaand een greep uit het programma:

Amersfoort de ontwikkelingen in het ‘onbekende’ Oliemolenkwartier en de Isselt vormen het thema van gebouwopenstellingen, rondleidingen, een film, lezingen en een architectuurlunch.

Amsterdam op IJburg worden zelfverzonnen gebouwen opengesteld zoals de voor de Gouden A.A.P. genomineerden:Solid gebouw (Claus en Kaan architecten) en het XXX-gebouw (BNB architecten i.s.m. BO6 Architectenbureau) en ook de Vrijburcht is opengesteld voor publiek. 

Arnhem in workshops zelf gebouwen bedenken én maken, een expositie van gebouwde en niet-gebouwde zelfverzonnen projecten en een architectuurroute.

Den Haag openstelling van onder andere het nieuwe Stadsdeelkantoor Leyweg van Architectenbureau Rudy Uytenhaak en helikoptervluchten over de stad.

Groningen de bekendmaking van de uitslag van de Grote Groninger Gebouwenenquête en een rit met de Specialistenbus naar de nieuwste architectuur in Groningen.

Haarlem gebouwopenstellingen zoals de Jodenkerk, het woningbouwproject AL light van Border Architecture en Studio Heldergroen van ZECC Architecten

Haarlemmermeer architectuurroutes met ‘Buurtlandschappen’ als rode draad.

Hilversum lezingen, symposia en interventies in de binnenstad door kunstenaars en architecten.

Houten openluchtgesprekken over collectief particulier opdrachtgeverschap op bijzondere locaties waaronder het Sluis- en stuwcomplex Hagestein.

Rotterdam openstelling van bijzonder verbouwde woningen zoals de Zwarte Parel (Studio Rolf.fr & Zecc architecten), die is genomineerd voor het BNA Gebouw van het Jaar 2011. Jo Coenen geeft een lezing over de verbouwing van het NAi.

Teuge rondleidingen en kinderactiviteiten op het vliegveld Teuge.

Utrecht diverse activiteiten waaronder een audiotour, gebouwopenstellingen, rondleidingen en exposities. Tijdens de slotmanifestatie presenteren architecten hun ideeën voor niet alledaagse woningbouw.

Zaanstad genomineerde gebouwen de Parteon Architectuurprijs Zaanstreek zijn open voor publiek. Kinderen bouwen onder begeleiding van een architect aan hun zelfverzonnen stad.

Lees in onze agenda een kort overzicht

Reageer op dit artikel