nieuws

Dag van de Architectuur 2011 groot succes

Geen categorie

Het publiek wist de 25e Dag van de Architectuur afgelopen weekend massaal te vinden. Naast het reguliere programma in meer dan 90 gemeenten, was het evenement dit jaar uitgebreid met een Open Huis architectenbureaus. Tweehonderd bureaus openden hun deuren voor het publiek, voor rondleidingen, presentaties of eerste ontwerpadviezen.

Dag van de Architectuur 2011 groot succes

 

Het thema van dit jaar, Zelfverzonnen, ging over eigen initiatieven zoals (collectief) particulier opdrachtgeverschap, projecten van niet-institutionele ontwikkelaars en bottom-up initiatieven; architectuur bedacht ‘voor de lol van het maken’. Op veel plaatsen werden zelfverzonnen huizen opengesteld en kreeg het publiek de unieke kans om bij anderen binnen te kijken.

Op IJburg in Amsterdam werden meer dan veertig projecten bezocht die zijn gebouwd onder particulier opdrachtgeverschap. In Groningen ging een bustocht langs genomineerde projecten van de Groninger Gebouwenenquête 2011. In Haarlem en Rotterdam gingen bezoekers naar talrijke ‘zelfverzonnen’ gebouwen en in Eindhoven bezochten ze het hele weekend diverse architectenbureaus. In Utrecht was er een audiotour voor smartphone-gebruikers, maar ook gebouwopenstellingen, rondleidingen en exposities en een debat over ‘Het nieuwe Hollandse huis’. In Den Haag deden bezoekers naast een fietstour ook rondleidingen en een helikoptervlucht.

 

Op initiatief van de BNA werd de Dag van de Architectuur georganiseerd in samenwerking met lokale architectuurcentra, culturele instellingen en architecten.

Reageer op dit artikel