nieuws

Crepain Binst Architecture wint wedstrijd Nationaal MS Centrum Melsbroek.

Geen categorie

In samenwerking met AAPROG Architecten won Crepain Binst Architecture het wedstrijdontwerp voor de verdere uitbouw van het nationaal MS centrum Melsbroek tot een woon-, zorg- en revalidatiecampus. (België)

Crepain Binst Architecture wint wedstrijd Nationaal MS Centrum Melsbroek.

 

 

 

De opgave van deze wedstrijd was drieledig. Er was vraag naar een stedebouwkundig masterplan voor de volledige campus, een architectuuropdracht voor het bouwen van een MS-kliniek, aangepast aan de specifieke behoeften van de patiënten, en een woonprogramma voor vzw Stijn.

De MS-kliniek bestaat uit een consultatie, revalidatie, een fysiek verpleeghuis en een ziekenhuis. Het woonprogramma van vzw Stijn omvat 18 studio’s voor mensen met een aangeboren hersenletsel of multiple sclerose. Verder maakt de gehele campus deel uit van het masterplan en wordt er voorzien in een ondergrondse parkeergarage.

 

Reageer op dit artikel