nieuws

Bouwbesluit 2012: beter binnenmilieu en 15% hogere kosten voor schoolgebouwen

Geen categorie

Met het Bouwbesluit 2012 wordt het binnenmilieu van schoolgebouwen flink verbeterd. Daardoor worden de kosten echter wel 15% hoger. Vooralsnog is niet duidelijk wie dat verschil gaat betalen.

Bouwbesluit 2012: beter binnenmilieu en 15% hogere kosten voor schoolgebouwen

De ventilatie in schoolgebouwen wordt opgetrokken naar klasse B van het programma van eisen Frisse Scholen van Agentschap NL. Uit een analyse van referentieprojecten van ICSadviseurs en DWA installatie- en energieadvies blijkt dat dit verbeteringen leidt tot meerkosten van circa 15%. Die worden niet gedekt in de normkostenvergoeding waar gemeenten mee rekenen, dus wie de investeringen zal betalen, is nog onduidelijk. Om de nieuwe ventilatienormen te kunnen halen, is aanvullende financiering wel noodzakelijk.

Reageer op dit artikel