nieuws

Bijlmerpark klaar voor gebruik

Geen categorie

Het Bijlmerpark in Amsterdam Zuidoost is deze week officieel geopend. In het stadspark van 32 hectare zijn natuur, cultuur en sport met elkaar verweven. Het ontwerp is afkomstig van Francine Houben van Mecanoo architecten.

Bijlmerpark klaar voor gebruik

 

 

 

Het park bestaat uit drie delen, een natuurpark, een ligweide en een sport- en spelgedeelte. Het ontwerp voor dit laatste onderdeel is in opdracht van stadsdeel Amsterdam Zuidoost gemaakt door Marie-Laure Hoedemakers, landschapsarchitect in samenwerking met Carve.

Centraal in het park liggen drie sportvelden, een atletiekbaan, een skatepark en een speelstrip met een meterslange touwbrug. De grote ligweide met een natuurlijke tribune kan worden gebruikt voor het jaarlijkse Zomerfestival en voor dagelijkse sport- en recreatieactiviteiten.

Het natuurpark van Mecanoo biedt een afwisseling van karakteristieke bomen, struiken, waterpartijen en bruggen. Slingerende paden verbinden de verschillende delen met elkaar. Langs de rand van het park komen in de toekomst 700 woningen met uitzicht op het stadspark.

Reageer op dit artikel