nieuws

Woon-winkelcomplex Gerretsonplein Eindhoven

Geen categorie

In opdracht van Straet Holding heeft van aken architecten het ontwerp gemaakt van een nieuw woon-winkelcomplex van ruim 19.000 m² in Eindhoven. De nieuwbouw in de vorm van een slang, vervangt een verouderd winkelcentrum aan het Gerretsonplein. Naar verwachting wordt het complex in de zomer van 2012 opgeleverd.

Woon-winkelcomplex Gerretsonplein Eindhoven

Het nieuwe complex bestaat uit vier delen. In de kelder komt een parkeergarage met 103 parkeerplaatsen. De plint omvat 3.000 m² aan winkelruimte waarvan tweederde is bestemd voor een supermarkt. In de vier verdiepingen daarboven komen 58 koopappartementen. De ongeveer 50 meter hoge toren bevat 15 woonlagen die voorzien in 38 appartementen en 14 studio’s.

 Aken

De kopse kant bestaat uit een 16 bouwlagen tellende toren die een gebaar maakt richting de binnenstad. Deze sluit aan bij de grootschalige bebouwing aan de drukke verkeersader van Eindhoven-Noord. Aan het nieuwe plein komt laagbouw waarin de winkels en de entrees van de woningen komen. Deze laagbouw voegt zich naar de achterliggende wijk die bestaat uit lagere appartementengebouw en grondgebonden woningen.

 Aken

Aken

De plint wordt afwisselend ingevuld met transparante puien en een beplating. Daarboven ligt een doorlopende lichtlijn achter glas die de vorm accentueert. De onderkant is opgetrokken uit donkergrijs metselwerk. De rest van de gevels wordt gevormd door uitstekende betonnen luifels op elke verdieping. De horizontale gevellijnen benadrukken de bewegingen van het ontwerp van Van Aken architecten. Tussen de betonnen luifels komen hoofdzakelijk glazen puien met daartussen panelen in drie verschillende kleuren. De materiaalkeuze zorgt voor een energieke en veelkleurige gevel.

 

Reageer op dit artikel