nieuws

Paviljoen van UNStudio in New York open voor publiek

Geen categorie

Het New Amsterdam Plein & Paviljoen van UNStudio op het Peter Minuit Plaza in New York is sinds gisteren open voor publiek. Dagelijks worden meer dan 150.000 bezoekers verwacht in het geschenk van Nederland aan de stad.

Paviljoen van UNStudio in New York open voor publiek

 

 

 

 

 

UNStudio’s ontwerp beslaat een ruimte van ruim 1.500 vierkante meter en huisvest het informatiecentrum van de Alliance for Downtown New York en een kiosk van Merchants Market met regionale en biologische specialiteiten. Het sculpturale paviljoen met zijn golvend dak en gebogen wanden is bedoeld als ‘woonkamer in de openlucht’ voor zowel spontane als geplande activiteiten, openbare markten, schaduwrijke zitjes. Daarnaast vormt het een toegangspoort naar Battery Park en de waterkant. 

Het project is ontworpen door UNStudio in samenwerking met Handel Architects LLP (New York) als uitvoerend architect. Het landschap is ontworpen door landschapsontwerper Gail Wittwer-Laird van het Parks Department. De bouw is mede mogelijk gemaakt door een donatie van de Nederlandse regering aan New York ter waarde van 2,3 miljoen dollar, ter ere van vier eeuwen vriendschap.

Reageer op dit artikel