nieuws

Lowie Vermeersch voorzitter en curator

Geen categorie

De Interieur Foundation heeft de Belgische designer Lowie Vermeersch benoemd als voorzitter. Naast het voorzitterschap neemt Vermeersch als curator ook de invulling van de Design Biënnale INTERIEUR 2012 voor zijn rekening. Hij volgt in deze functie José Carlier op.

Lowie Vermeersch voorzitter en curator

 

 

Lowie Vermeersch startte eerder dit jaar zijn eigen ontwerpstudio Granstudio. Daarnaast neemt hij het voorzitterschap en de taak van curator op zich van de Biënnale INTERIEUR 2012 die van 19 tot en 28 oktober 2012 in Kortrijk wordt gehouden. Hij wordt daarin bijgestaan door operationeel directeur Colette Deceuninck en artistiek directeur Dieter Van Den Storm.

Lowie Vermeersch (°1974, Kortrijk), afgestudeerd als Master of Science in Industrial Design Engineering in 1998 aan de TH Delft, begon zijn carrière bij de designstudio van Pininfarina in Torino. Als design directeur leidde hij het team dat o.m. de Ferrari 458, de Alfa Romeo Duettotanta, de Pininfarina Nido en de nieuwe Eurostar treinstellen ontwierp. In 2010 trad Vermeersch toe tot de raad van bestuur van de Interieur Foundation.

Reageer op dit artikel