nieuws

HL Architecture wint op Bonaire

Geen categorie

HL Architecture heeft samen met ontwerper Nadia Troeman, DGMR en Madeco Project Vision van de Antillen de prijsvraag voor de Brede School in Noord Saliña op Bonaire gewonnen.

HL Architecture wint op Bonaire

 

In het ontwerp van HL Architecture is plaats voor vier verschillende leergemeenschappen van 650 leerlingen. Samen vormen zijn een geheel maar behouden toch hun eigen identiteit. Een atrium biedt plaats aan een basisschool, een kinderdagverblijf en gemeenschappelijke- en wijkvoorzieningen. De vier gebouwen staan rondom een centrale binnenplaats die voor alle gebruikers beschikbaar is. Het gebouw sluit aan bij het landschap van de locatie.

 Bonaire Brede School 

 Bonaire Brede School 

Het klimaat op Bonaire, warm en droog, vereist een goede ventilatie. De gevels zijn in de schaduw geplaatst en de binnenplaats is beschut aangelegd. In het onderkomen zijn voor verkoeling materialen toegepast met een lage die warmtecapaciteit. Het gebouw is dankzij ecologische technieken zelfvoorzienend in de energiebehoefte.

Bonaire 

Reageer op dit artikel