nieuws

Erasmus Universiteit Rotterdam opent tijdelijk gebouw

Geen categorie

De Erasmus Universiteit Rotterdam opende donderdag een tijdelijk gebouw voor collegezalen, een studievereniging en diverse winkels. Het zogenaamde V- gebouw dat ontworpen is door Gerard Frishert heeft de uitstraling en het comfort van een permanent gebouw, maar is in vier maanden gerealiseerd en blijft maar vijf jaar staan.

Erasmus Universiteit Rotterdam opent tijdelijk gebouw

 

De Erasmus Universiteit Rotterdam is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe campus. Het tijdelijke gebouw wordt gebruikt totdat de eerste fase van deze nieuwe campus klaar is. Het V- gebouw, ontworpen door architect Gerard Frishert, is het eerste gereedgekomen gebouw van het omvangrijke herstructureringsplan. Het gebouw heeft een oppervlakte van 2223 m2 en in vier maanden gerealiseerd door bouwbedrijf Jan Snel.

  

De modulaire en demontabele constructie van het tijdelijke gebouw maakt het mogelijk dat het na 5 jaar ook voor andere doeleinden te gebruiken is. De Erasmus Universiteit heeft de ambitie om tot de meest duurzame campussen van Nederland te behoren. 

Reageer op dit artikel