nieuws

Bouw moskee Tilburg uitgesteld

Geen categorie

De bouwvergunning voor een moskee in de Tilburgse Stedekestraat is ingetrokken. Dat heeft de bestuursrechter in Breda woensdag besloten. De gemeente heeft bij het toekennen van de vergunning te weinig rekening gehouden met het aantal parkeerplaatsen dat nodig is bij de nieuwe moskee.

Bouw moskee Tilburg uitgesteld

 

De moslims gebruikten tot 2006 een voormalig fabriekspand als gebedsruimte. Toen dat niet brandveilig bleek, verhuisden ze naar een ander pand. Intussen werden plannen gemaakt voor nieuwbouw in dezelfde straat.

De gemeente ging bij het toekennen van de vergunning uit van hetzelfde aantal parkeerplaatsen dat nodig was toen de moslims nog in de fabriek zaten. Ten onrechte, vindt de rechter. Dat was officieel geen moskee en nu wel, waardoor er een nieuwe afweging moet worden gemaakt op basis van het aantal gebedsplaatsen. De norm is 150 parkeerplaatsen, terwijl in de bouwvergunning maar ruimte is voor 130. Omwonenden hadden beroep aangetekend tegen de bouwvergunning.

ANP

Reageer op dit artikel