nieuws

Renovatie Amsterdams Universiteitcomplex

Geen categorie

BAM kan aan de slag met het ontwerp van het Britse Allford Hall Monaghan Morris voor de renovatie van het Amsterdamse universiteitscomplex Roeterseiland. De bouwer neemt komende vier jaar 70.000 vierkante meter onderhanden en ontvang daarvoor 83 miljoen euro.

Renovatie Amsterdams Universiteitcomplex

 

 

De vernieuwing wordt uitgevoerd in twee fases. De gebouwen worden geheel vernieuwd tot op het betonnen casco toe. Na de renovatie nemen de faculteiten Economie en Bedrijfskunde, Maatschappij/Gedragswetenschappen en Rechtsgeleerdheid hun intrek in het complex. Behalve de renovatie van de universiteitsgebouwen komen er ook woningen, winkels en restaurants.

 UVA Amsterdam 

Naar verwachting wordt eind 2011 het eerste project opgeleverd, Stichting CREA, het cultureel studentencentrum van de UvA en het activiteitencentrum van de studentenvereniging nemen dan hun intrek in de voormalige Diamantslijperij.

(ANP)

 

Reageer op dit artikel