nieuws

Peter Zumthor ontwerpt Serpentine Gallery Pavillion

Geen categorie

Peter Zumthor is geselecteerd voor het ontwerp van het paviljoen van de Serpentine Gallery in Kensington Gardens in Londen. Zumthor wil een ommuurde tuin aanleggen die zal worden ingericht door de Nederlandse ontwerper Piet Oudolf.

Peter Zumthor ontwerpt Serpentine Gallery Pavillion

 

 

 

 

Zumthor hoopt de bezoeker met zijn ontwerp te helpen ontspannen en te observeren, om daarna misschien weer een gesprek aan te knopen – maar misschien ook niet.

 

Het ontwerp benadrukt de rol die de zintuigen en de emoties spelen in onze ervabeleving van architecture. Door verfijnde materialen te kiezen wil Zumthor contemplatieve ruimtes creëren de spirituele dimensie van onze fysieke omgeving benadrukken. Zoals altijd, is Zumthor’s esthetische doel om het gebouw precies aan haar doel aan te passen, als een fysiek lichaam van een emotionele ervaring.

Reageer op dit artikel