nieuws

Kunsthal KAdE verhuist naar Eemhuis

Geen categorie

Kunsthal KAdE in Amersfoort verhuist definitief van Kunst KAdE naar het nieuwe Eemhuis aan het Eemplein in het Oliemolenkwartier. De kunsthal groeit door de verhuizing begin 2013 van 1500 m2 naar 2400 m2. Het nieuwe onderkomen is ontworpen door Neutelings Riedijk.

Kunsthal KAdE verhuist naar Eemhuis

 

 

Kunsthal KAdE zit nu in het gebouw van de Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed aan het Smallepad. Daar kampt het museum met een gebrek aan ruimte en voorzieningen. Doordat de plannen voor een poppodium en uitvoeringszaal wegvielen, kwam er ruimte vrij voor het museum.

Het huidige onderkomen van Kunsthal KAdE. Fotograaf Peter Cox.

Identiteit

In het door Neutelings Riedijk ontworpen Eemhuis zullen ook Scholen in de Kunst, Archief Eemland en de bibliotheek worden gehuisvest. De vier organisaties behouden hun eigen identiteit, maar ze zoeken de samenwerking op in het nieuwe gebouw.

De toekomstige behuizing van kunsthal KAdE.

Binnen budget en planning

De inhuizing van KAdE past binnen het budget en de planning. In het Eemhuis gaat de kunsthal door met het programma wat sinds mei 2009 te zien is. 

Reageer op dit artikel