nieuws

Gemeenten bekritiseren huurbeleid Donner

Geen categorie

De G32, een samenwerkingsverband van 32 grote Nederlandse steden, is ontevreden over de huurbrief die minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties afgelopen week presenteerde.

Gemeenten bekritiseren huurbeleid Donner

 

 

In populaire en dichtbevolkte steden en wijken zullen de huren van sociale woningen hierdoor sterk gaan stijgen, stelde de G32 vrijdag. In de huurbrief is vastgelegd dat woningen in gebieden met schaarste maximaal 25 extra huurpunten krijgen toegekend. Hoe meer huurpunten een woning krijgt, hoe hoger de huur mag zijn. Dit zou scheefwonen moeten tegengaan en doorstroming op gang moeten helpen. Bij scheefwonen betalen mensen relatief te weinig huur gezien hun inkomen.

Volgens de G32 zijn er echter amper alternatieven voor huurders van sociale woningen in drukbevolkte gebieden. “Want de koopwoning is voor deze huurders ook vrijwel onbereikbaar geworden”, zegt bestuurslid en wethouder in Lelystad Jop Fackeldey. “In feite wordt weerloze mensen geld uit de zak geklopt.”

Reageer op dit artikel