nieuws

Between the waters genomineerd voor Condé Award

Geen categorie

Het project Between the Waters: de Emscher Community Garden van Marjetica Potrc en Ooze (Eva Pfannes & Sylvain Hartenberg) is genomineerd voor de Condé Nast Traveller Innovation & Design Award 2011 in de categorie Sustainability Category.

Between the waters genomineerd voor Condé Award

Het project Between the Waters staat in het Emscher gebied in het Duitse Rurhgebied en gaat over de primaire functie van het gebied: water zuiveren. Bovenop de brug staan twee toiletten met een fonteintje om na bezoek de handen te wassen. De resultaten van de toiletbezoeken worden opgeslagen in een grote tank.

Biologisch proces

Na een paar maanden en een heel biologisch proces kan het water gebruikt worden om te tuin de sproeien en het doorspoelen van toiletten. Alle tanks, natte putten en zoetwaterfilters bevinden zich bovengronds, zodat de bezoekers het zuiveringsproces goed kunnen volgen.  

Stemmen

De winnaar wordt op tien mei bekendgemaakt. Tot een mei kan het publiek stemmen via www.cntraveller.com

Reageer op dit artikel