nieuws

Voorontwerp Stadskantoor Rotterdam gereed

Geen categorie

Architectenbureau OMA heeft het voorontwerp van het Stadskantoor gepresenteerd aan de gemeente Rotterdam.

Voorontwerp Stadskantoor Rotterdam gereed

 

 

 

 

Het uitgangspunt van het voorontwerp is de functionaliteit voor de eindgebruikers en het realiseren van de gestelde ambities. Daarom werkte het ontwerpteam nauw samen met eindgebruikers, zoals Publiekszaken voor de Stadswinkel en zijn diverse experts betrokken, bijvoorbeeld op gebied van woningaanbod.

Kort geding

Om de keuze van het Rotterdamse stadsbestuur voor het ontwerp van OMA is veel te doen geweest. De vier overige deelnemers aan de architectenselectie, Meyer & Van Schooten, SeARCH, Mecanoo en Claus en Kaan, eisten via een kort geding een herbeoordeling van de ontwerpen, omdat het ontwerp van OMA niet zou voldoen aan de minimumeisen op gebied van budget en duurzaamheid. Deze bezwaren zijn door de rechter weggewuifd.

Planning

De bouw moet na de zomer 2012 beginnen en in 2015 moeten de eerste ambtenaren plaats kunnen nemen achter hun bureau in het nieuwe Stadskantoor. 

Reageer op dit artikel