nieuws

Twee Nederlanders genomineerd voor Archiprix International

Geen categorie

Simone Pizzagalli van de TU Delft en Gijs Adriaansens van de TU Eindhoven zijn met hun afstudeerprojecten genomineerd voor de 2011 editie van de Archiprix International. In totaal zijn 24 projecten geselecteerd uit 300 inzendingen. Pizzigalli won in 2009 reeds de Nederlandse editie van de prijs voor het beste afstudeerproject van een ruimtelijk ontwerpopleiding.

Twee Nederlanders genomineerd voor Archiprix International

 

 

Amsterdam Alphabet van Adriaansens behelst een catalogus van woningtypes die hoge dichtheden mogelijk maken in het stedelijk weefsel van Amsterdam, dat grotendeels bestaat uit gesloten bouwblokken. Spaces, Poetics and Voids van Pizzigalli is een ontwerp voor een gevangenis die aanhaakt op de rijke historie van een binnenstedelijke locatie in Londen.

 

De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt. Dit jaar is de editie georganiseerd in samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology in de VS. Hier zijn de genomineerde projecten tentoongesteld en zal de uitreiking plaatsvinden. De jury bestaat uit Yung Ho Chang, Kapil Gupta, Ralph Nelson and Xiangning Li.

De winnaars van de Archiprix International worden op 9 juni 2011 bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel