nieuws

‘The Horizon Pavilion’ wint Public Art Award

Geen categorie

Jenske Dijkhuis is met ‘The Horizon Pavilion’ de winnaar van de FIRST@108 Public Art Award.Deze door de Royal British Society of Sculptors uitgeschreven wedstrijd geeft kunstenaars en ontwerpers de kans een werk in de publieke ruimte te ontwikkelen en te produceren.

‘The Horizon Pavilion’ wint Public Art Award

 

 

 

In oktober van dit jaar zal in de tuin van de Society in Londen, Engeland het resultaat gedurende vier maanden voor het publiek toegankelijk zijn. Daarna zal het waarschijnlijk verhuizen naar Canary Wharf om daar te worden tentoongesteld.

Het Horizon Pavilion van Jenske Dijkhuis is een klein architectonische structuur dat het open, vlakke Nederlandse landschap verbeeldt. Het moet stedelingen uitnodigen de openbare ruimte te ervaren. Het paviljoen verwijst naar de landschapsschilderkunst uit de 17e eeuw waarin niets in het landschap het uitzicht blokkeert. Het uitzicht waarbij het lijkt of de wereld slechts bestaat uit water, land en lucht.

Reageer op dit artikel