nieuws

Shigeru Ban ontwerpt opvang voor getroffenen aardbeving

Geen categorie

Op de website van Shigeru Ban Architects is vandaag een oproep geplaatst om te doneren aan het Voluntary Architects Network. Deze organisatie, in 1995 opgericht door de Japanse architect, heeft als doelstelling om tijdelijke huisvesting te realiseren in gebieden die zijn getroffen door natuurrampen. Een aantal ontwerpen is al gereed om te worden ingezet in het rampgebied van de aardbeving van 11 maart.

Shigeru Ban ontwerpt opvang voor getroffenen aardbeving

Het statement op de website luidt als volgt: “On March 11, 2011, 9.0-magnitude earthquake struck the Pacific coast of Tohoku, JAPAN. We are currently preparing to deploy simple partitions for evacuees taking shelter at gymnasiums in the Tohoku region. From now on, for people taking shelter in these sites, it is necessary to avoid distress from the lack of privacy and high density. We ask for your support of this important disaster relief endeavor.”

Voluntary Architects Network

Shigeru Ban zet zich al sinds 1995 in voor getroffenen van natuurrampen. In dat jaar verwoestte een grote aardbeving de Japanse stad Kobe. Een jaar eerder werd de wereld opgeschrikt door de ethnische conflicten in Rwanda, waar een groot deel van de bevolking op de vlucht sloeg. Bij beide rampen was de behoefte aan tijdelijke opvang zeer dringend. Naar aanleiding deze gebeurtenissen richtte Ban de VAN op: een organisatie die architecten inzet om tijdelijke huisvesting te bieden aan slachtoffers en vluchtelingen. De Japanse architect zelf ziet een grote rol weggelegd voor zijn papieren ontwerpen. “As architects, there are many problems that we must resolve, such as homes for the homeless, victims of disaster and refugees. A number of techniques, such as the paper tube architecture I developed, can help solve many of these problems. I hope that VAN will assist people across the world face and work to solve these problems”, aldus Ban.


Tijdelijke papieren huisvesting in Kobe, Japan, 1995

Donaties

Donaties aan de VAN kunnen worden gedaan op het onderstaande rekeningnummer.

The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd.
Higashi Matsubara Branch
Account nummer 3636723 (Futsuu)
Swift Code BOTKJPJT
Ter attentie van Voluntary Architects Network

Meer informatie over de actie is te verkrijgen via tokyo@shigerubanarchitects.com. U ontvangt dan updates over het project voor de getroffenen van de aardbeving in Japan.

 

Reageer op dit artikel