nieuws

Omgevingsloket stapt over naar eHerkenning

Geen categorie

Het Omgevingsloket online stapt over van DigiD naar eHerkenning. Vanaf 15 april kunnen bedrijven alleen nog maar via de eHerkenning omgevingsvergunning aanvragen, volgen en eventueel aanvullen.

Omgevingsloket stapt over naar eHerkenning

 

 

 

 

eHerkenning vervangt de Digid voor bedrijven. Het is een identificatiedienst waarmee bedrijven zich bekend maken bij de overheid. eHerkenning voldoet beter aan de huidige eisen die de overheid stelt aan het elektronisch herkennen van medewerkers van bedrijven en op den duur stapt de gehele overheid over op eHerkenning.

De omschakeling

Op dit moment is het omgevingsloket uitsluitend bereikbaar met DigiD. Vanaf begin april kunnen bedrijven naast DigiD ook gebruik maken van de eHerkenningsmiddel. Vanaf 15 april kunnen bedrijven alleen nog maar gebruik maken van de eHerkenningsmiddel.

Overstappen

Tot 15 april kunnen bedrijven op een snelle manier overstappen via de website . Na 15 april moeten bedrijven overstappen via een erkende aanbieder van eHerkenning.

Aanvragen blijven zichtbaar

Als bedrijven een eHerkenningsmiddel aanvragen voor dezelfde vestiging waar ze al eerder een DigiD voor hadden, blijven lopende aanvragen zichtbaar. Beide middelen zijn namelijk gekoppeld aan het KvK nummer.

Reageer op dit artikel