nieuws

Hervatting bouw Stedelijk Museum dichterbij

Geen categorie

Het Stedelijk Museum Amsterdam wordt bij groen licht van de curatoren binnen tien maanden afgebouwd, dat zegt aannemersbedrijf VolkerWessels. Zij nemen de vorige aannemer Midreth in zijn geheel over.

Hervatting bouw Stedelijk Museum dichterbij

 

 

 

De bouw van het Stedelijk liep halverwege februari zijn zoveelste vertraging op toen Midreth halverwege februari zijn faillissement aanvroeg. Sindsdien staan alle nog lopende projecten van het bedrijf onder toezicht van curatoren. De curatoren moeten eerst instemmen, voordat verder kan worden gegaan met de bouw. Het Amsterdamse college van B&W heeft al ingestemd.

Aanhoudende problemen

Het Stedelijk museum had zijn deuren eigenlijk al in 2009 moeten openen voor publiek, maar door aanhoudende problemen is alleen het renoveerde oudbouw open. Daar zijn tijdelijke voorstellingen te bezoeken. Directeur van het Stedelijk Museum, Ann Goldstein, liet vrijdag al weten niet meer te verwachten dat het museum dit jaar nog opengaat.

Beste optie

Volgens de gemeente is voortzetting van de verbouwing door VolkerWessels beter dan andere opties, zoals een nieuwe Europese aanbesteding of het afmaken in eigen regie. Die zouden leiden tot extra vertraging en onduidelijkheid over de kosten en risico’s.

Reageer op dit artikel