nieuws

Grote OMA-tentoonstelling in Barbican Art Gallery

Geen categorie

Barbican Art Gallery komt dit najaar met een grote tentoonstelling over het architectonische en niet-bouwkundige werk van OMA en hun onderzoekseenheid AMO. De opening van de tentoonstelling, getiteld ‘Progress’, valt samen met de oplevering van de eerste twee OMA-gebouwen in het Verenigd Koninkrijk: de hoofdvestiging van de Rothschild Bank in Londen en een nieuw Maggie’s Centre in Glasgow.

Grote OMA-tentoonstelling in Barbican Art Gallery

 

Geprezen gebouwen zoals de Centrale Bibliotheek van Seattle (2004) en Casa da Música in Porto (2005) worden in de tentoonstelling vergeleken met recente projecten zoals het CCTV-building in Beijing. PROGRESS heeft volgens het persbericht van het Barbican als doel de radical conceptuele, formele en materiele kracht van OMA’s oeuvre te onderzoeken.

Extreme diversiteit

Rem Koolhaas van OMA is enthousiast over de tentoonstelling. ,,De ruime zalen van Barbican Art Gallery bieden ons de mogelijkheid om de extreme diversiteit van het werk van OMA te laten zien op het gebied van architectuur, onderzoek, schrijven en een veelvoud aan andere activiteiten die zowel nauw verbonden als schijnbaar willekeurig zijn.

Rotor

De tentoonstelling wordt ontwikkeld door Rotor, een Belgisch collectief dat in 2010 exposeerde in het Belgische paviljoen op de Biënnale van Venetië. Koolhaas zegt hierover: “we geven ons totaal over aan de scherpe analytische kracht van Rotor, om zo (trachten) te komen tot een nieuwe interpretatie en waardering van ons werk in architectonisch opzicht en verder.”

Reageer op dit artikel