nieuws

Gebouw van het Jaar 2011, de laatste kanshebbers

Geen categorie

Met de bekendmaking van de kanshebbers uit de regio Noordwest-Nederland voor de BNA Gebouw van het Jaarprijs 2011 is een einde gekomen aan de voorronde van de verkiezing. Voor deze regio zijn geselecteerd, Blok A Noordstrook Delflandplein, Amsterdam van Dick van Gameren, Dutch HealthTec Academy, Utrecht van JHK Architecten en Energieneutraal Monument, Driebergen van Zecc Architecten. Een eervolle vermelding ging naar Speeltuingebouw De Bloesem in Utrecht van Van Rooijen Architecten.

Gebouw van het Jaar 2011, de laatste kanshebbers

Blok A Noordstrook Delflandplein Amsterdam van Dick van Gameren is het eerste van drie nieuwe bouwblokken die gerealiseerd zijn ten noorden van het Delflandplein in Amsterdam Slotervaart.Om een grootschalige vernieuwing van de Delflandpleinbuurt op gang te brengen is voor het eerste blok nieuwbouw gezocht naar een maximale verdichting; 170 sociale huurwoningen, een dagactiviteitencentrum en bedrijfsruimtes vervangen de oorspronkelijke bebouwing; een stempel van drie strookjes woningbouw van slechts enkele bouwlagen.

Dutch Health Tec, nominatie BNA Gebouw v.h. Jaar 2011 Dutch HealthTec door JHK Architecten

Dutch HealthTec Academy, Utrecht

In opdracht van de Dutch HealthTec Academy het SVGB Kennis- en opleidingencentrum en de Kroon Group is door JHK Architecten een plan ontwikkeld voor het transformeren en herontwikkelen van een leegstaand, zwaar verwaarloosd voormalig bedrijfspand uit 1969 op bedrijventerrein Overvecht in Utrecht tot onderwijsgebouw en kenniscentrum: de DHTA.

Energieneutraal monument Energieneutraal monument Driebergen door Zecc Architecten. Foto Cornbread Works

Energieneutraal Monument Driebergen

OPAi heeft in samenwerking met Zecc Architecten een monumentale villa in Driebergen gerestaureerd en energieneutraal gemaakt.

De drie genomineerde projecten dingen, samen met nominaties uit vier andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2011, die op 28 april in Amsterdam wordt uitgereikt.

Reageer op dit artikel