nieuws

Bibliotheek en Artplex onder één dak in Utrecht

Geen categorie

Artplex en de Bibliotheek moeten een plek krijgen in de nieuwe Bibliotheek++ op het Smakkelaarsveld in Utrecht. Dat vindt het college van burgemeesters en wethouders. De Bibliotheek++ is onderdeel van de vernieuwing van het stationsgebied Utrecht.

Bibliotheek en Artplex onder één dak in Utrecht

 

 

 

In dit multifunctionele gebouw kunnen mensen dan, naast het lenen van materiaal, ook terecht voor een kop koffie of een hapje eten, lezingen en debatten bijwonen, gamen en een film kijken. Ook is er ruimte voor appartementen, parkeergelegenheid en fietsenstallingen.

Vorige maand besloot de gemeenteraad dat er een exploitatieplan opgesteld moest worden door het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) en Artplex (filmhuis en uitgaansgebied). Op basis hiervan kon men kijken of het aan het Smakkelaarsveld gehuisvest konden worden. Alle mogelijkheden zijn door het college op een rij gezet en aan de raad voorgelegd.

Het college komt tot de conclusie dat alleen het plan voor de realisatie van een nieuwe centrale bibliotheek, een Artplex, woningen en parkeergelegenheid voldoet aan de gestelde financiële eisen. Daarnaast past het binnen het Masterplan stationsgebied. Het opnemen van het UCK in het gebouw zou te duur worden.

Als de raad akkoord gaat, dan kan architectenbureau Rapp+Rapp verder gaan met het ontwerp. Verwacht wordt dat het Voorlopig Ontwerp na de zomer van 2011 klaar is. Daarna kan de bouw beginnen. Na de zomer is er meer bekend over de planning.

Reageer op dit artikel