nieuws

3XN en William McDonough werken samen aan groots C2C-project

Geen categorie

Het Deense architectenbureau 3XN en William McDonough + Partners gaan intensief samenwerken aan wat ze zelf noemen “een van de eerste grootschalige en meest ambitieuze Cradle to Cradle projecten van Europa”. Het betreft het Green Solution House in Bornholm; een internationale testfaciliteit voor groene technologie. Daarnaast is het centrum zelf ook een voorbeeldproject waar de laatste C2C-technologieën worden toegepast.

3XN en William McDonough werken samen aan groots C2C-project

 

Het Green Solution House biedt onderdak aan conferentiezalen, onderzoeksfaciliteiten en tentoonstellingsruimtes. Het is bedacht als sleutelproject in Bornholms ‘Bright Green Island’ strategie, waarvoor William McDonough + Partners het masterplan bedachten.

Voortdurende ontwikkeling

Kasper Guldager Jorgensen, hoofd van de onderzoekstak van 3XN, schrijft: “het Green Solution House zal een voorbeeld zijn van voortdurende ontwikkeling,en zal de laatste ontwikkelingen op het gebied van biodiversiteit, materiaal, energie, water en afval. Hiermee zal het bijdragen aan de verspreiding van kennis op lokaal en internationaal niveau.”

De oplevering van het project staat gepland in 2012.

Reageer op dit artikel