nieuws

Zorg in het regeer/gedoogakkoord 2010

Geen categorie

In het nieuwe regeer/gedoogakkoord tussen de VVD, CDA en PVV zijn ook plannen opgenomen die betrekking hebben op de gezondheidszorg. Hieronder de hoofdpunten:

Zorg in het regeer/gedoogakkoord 2010

 

 

 

 

–    Versterking van zorg dichterbij huis
–    Verbetering bereikbaarheid huisartsen
–    Veranderingen in het zorgpakket: IVF-behandelingen wordt beperkt tot de eerste behandeling. Het aantal fysiotherapiebehandelingen die cliënten zelf moeten betalen, wordt verhoogd tot vijftien
–    Verhoging eigen bijdrage eerstelijns zorg (155 euro voor acht sessies eerstelijns)
–    Invoering eigen bijdrage tweedelijns zorg (175 euro voor tweedelijns; boven de 1.800 behandelminuten € 250 extra). Het maximaal aantal te vergoeden zittingen voor de eerstelijnspsycholoog wordt verlaagd van acht naar vijf.
–    Vergoeding door GGZ-patienten bij niet nakomen afspraak
–    Verzekerde prestaties (geneeskundige zorg, geneesmiddelen en GGZ-zorg) gericht op de behandeling van een lage ziektelast worden uit het basispakket gelicht. Hiervoor kunnen wel aanvullende verzekeringen worden afgesloten.

Ouderenzorg

De ouderenzorg kent een aantal verbeterpunten. Zijn er plannen voor een investering van 1 miljard (12.000 extra verpleegkundigen), worden de rechten van patiënten (onder andere recht op een dagelijkse douche in verpleeghuizen) versterkt en komen er extra maatregelen tegen ouderenmishandeling.

Reageer op dit artikel