nieuws

Wingender Hovenier wint Zwitserse ontwerpwedstrijd

Geen categorie

Wingender Hovenier Architecten (Amsterdam) heeft de eerste prijs heeft gewonnen in de prijsvraag voor de ontwikkeling van Herbag Areal in Schmerikon (Zwitserland). Het ontwerpteam heeft opdracht gekregen om het stedenbouwkundig- en landschapsarchitectonisch ontwerp nader uit te werken.

Wingender Hovenier wint Zwitserse ontwerpwedstrijd

  

Het team bestaat naast Wingender Hovenier Architecten uit haratori Architekten en Lorenz Eugster Landschaftsarchitekten. Het Herbag Areal is een voormalige betonfabriek aan de uiterste oostpunt van het meer van Zurich. De ontwikkeling van het gebied past in de ambitie van gemeente Schemerikon om zich steviger met de oever van het meer te verbinden.

 

Het winnende plan biedt een gefaseerde ontwikkelingsstrategie voor 200 woningen op verhoogde plateaus waarbij het karakteristieke overlandschap wordt uitgebreidt en versterkt. Met de reeds aanwezige voorzieningen, zoals een jachthaven en een zwembad, wordt een samenhangend woon- en recreatiemilieu gerealiseerd. De voormalige productiehal van de betonfabriek wordt behouden om diverse kleinschalige initiatieven mogelijk te maken.

  

Reageer op dit artikel