nieuws

Team BIG wint competitie National Gallery Groenland

Geen categorie

BIG is samen met TNT Nuuk, Ramboll Nuuk en Arkitekti uitverkoren om het winnende ontwerp te maken voor de nieuwe National Gallery in Nuuk, de hoofdstad van Groenland.

Team BIG wint competitie National Gallery Groenland

 

 

 

 

Het nieuwe gebouw krijgt, dankzij de ligging op een steile helling, een spectaculair uitzicht op een van de mooiste fjorden van het land. Het nieuwe museum, met een oppervlakte van 3000 m2, moet het culturele en architecturale icoon worden van Groenland. De collectie gaat voornamelijk bestaan uit historische en hedendaagse kunst van het land.

Met de uitverkiezing van het team van BIG, TNT Nuuk, Ramboll Nuuk en Arkitekt werden zes concurrenten verslagen, hieronder bevonden zich onder andere Snøhetta uit Noorwegen, Heikkinen‐Komonen uit Finland, Studio Granda uit IJsland en Tegnestuen Nuuk uit Groenland.

Het ontwerp volgt de vorm van de steile helling. Binnen deze geometrische cirkel komt een beeldentuin. Op de plaats van de entree is de ring opgetild. De bezoekers krijgen bij binnenkomst rondom zicht op de beeldentuin en het fjord. De loketten, garderobe, museumwinkel en een café zijn hier ondergebracht.

Reageer op dit artikel