nieuws

Studiemiddag: Het wonen en het gesticht

Geen categorie

Op vrijdagmiddag 12 november organiseert het Stimuleringsfonds voor Architectuur in samenwerking met het Fonds Psychische Gezondheid een studiemiddag met de titel: Het wonen en het gesticht. De studiemiddag gaat in op de centrale vraag: ‘Welke rol speelt de herbestemming van psychiatrische instellingsterreinen bij de zorg voor (langdurig) psychiatrische patiënten?’

Studiemiddag: Het wonen en het gesticht

 

 

De oude, landelijk gelegen psychiatrische instellingsterreinen staan de laatste jaren opnieuw in de belangstelling van opdrachtgevers en ontwikkelaars. Er is vraag naar variatie van woonvormen op deze instellingsterreinen, voor (chronische) patiënten maar ook voor reguliere luxe woningen.

Aan bod komen het Psychiatrisch Centrum Bloemendaal Den Haag,  Sint Servatius Venray en de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder.

De studiemiddag wordt gehouden in de voormalige kapel bij het Christelijk Sanatorium in Zeist. Aanmelden kan via sfa @architectuurfonds.nl, o.v.v. Het wonen en het gesticht

Reageer op dit artikel