nieuws

Stadionplannen België ook in de ijskast

Geen categorie

Ook in België heeft het mislopen van de organisatie van het WK voetbal in 2018 gevolgen voor de Belgische top voetbalclubs die een nieuw stadion zouden krijgen. Of die plannen nog doorgaan is nog maar de vraag. De Confederatie Bouw, de overkoepelende werknemersorganisatie voor de bouw in België, is van mening dat nieuwe investeringen in de stadions noodzakelijk is.

Stadionplannen België ook in de ijskast

 

Veel Belgische stadions zijn verouderd en voldoen niet meer aan de moderne eisen, zo ook in Antwerpen. De stad zou een nieuw onderkomen krijgen met ruim 40.000 zitplaatsen, maar wordt nu niet groter dan 25.000. In Gent laten ze zich niet weerhouden van het bouwen van een nieuw stadion maar minder groot dan bedacht, van 20.000 in plaats van 40.000 zitplaatsen. Het nieuwe Arteveldestadion, de thuishaven van AA Gent moet in 2012 klaar zijn. Ook RC Genk rekent op een uitbreiding van de Cristal Arena, een ontwerp van A&E architecten uit Nederland. Daar zou de capaciteit worden verhoogd naar 44.000 stoelen, of de uitbreiding doorgaat is nu nog onzeker.

Luik

Ook de uitbreidingsplannen voor het Stade Maurice Dufrasne zijn nog onzeker. Het stadion, ook wel bekend als ‘Sclessin’ is de thuisbasis van Standard Luik, heeft nog een kleine kans nu op 16 december gesprekken zijn met mogelijke investeerders.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel