nieuws

Opening Cultuurgebouw Haarlemmermeer

Geen categorie

Afgelopen zondag is het Cultuurgebouw Haarlemmermeer officieel geopend. Het gebouw is tot stand gekomen samen met de inwoners, zij kozen voor het ontwerp van Hans Goverde van Architectenbureau Kraaijvanger Urbis. Het nieuwe cultuurgebouw draagt daarom de naam van de Haarlemmermeerders zelf. Dit gebeurt door elke dag het gebouw de naam van een inwoner te geven.

Opening Cultuurgebouw Haarlemmermeer

 

 

In het gebouw vinden vier instellingen hun huisvesting, Schouwburg De Meerse, het centrum voor kunst- en cultuureducatie Pier K, de Bibliotheek Haarlemmermeer en het nieuwe podium voor popcultuur Duycker.

Het ontwerp van Kraaijvanger Urbis architecten bestaat uit een golvend dak, binnenstraten en pleinen die de verschillende functies aan elkaar koppelt. Op het plein dat zo is ontstaan is ruimte voor bijvoorbeeld concerten. De transparante gevels en de meerdere ingangen geven het gebouw een open uitstraling.

 

 

Reageer op dit artikel