nieuws

Nieuw Feyenoordstadion mogelijk op andere locatie

Geen categorie

Het nieuwe stadion van Feyenoord kan volgens de VVD naar de Afrikaanderwjik in Rotterdam-Zuid. De wijk ligt in de deelgemeente Feyenoord waardoor het plan volgens de partij geen problemen oplevert.

Nieuw Feyenoordstadion mogelijk op andere locatie

 

 

 

In een eerder plan komt de nieuwe Kuip vlak naast het oude stadion, de thuishaven van Feyenoord,  te staan. Dit stuitte binnen het college op veel weerstand onder andere door de kosten. Het college besloot daarom in december de beslissing over het nieuwe stadion vooruit te schuiven naar de zomer van 2011. 

Volgens de VVD in Rotterdam is het nieuwe plan financieel veel beter haalbaar. Er hoeft voor het nieuwe stadion immers geen nieuwe grond te worden aangekocht omdat de grond van de nieuwe locatie al in handen is van de gemeente. Volgens een woordvoerder van de partij “zijn de voorzieningen voor openbaar vervoer volop aanwezig en zal een stadion op deze plek een grotere economische impuls opleveren voor de wijken op Zuid.”

Of deze plannen uitmaken in de beslissing voor de bouw van een nieuw stadion is nog onduidelijk.Een meerderheid in het college voelt meer voor verbouwing of uitbreiding van het oude stadion.

Reageer op dit artikel