nieuws

Mona Hatoum, winnaar Joan Miró Prize 2011

Geen categorie

De Joan Miró Prize 2011 is uitgereikt aan de Palestijns-Britse kunstenaar Mona Hatoum. De kunstenares, woonachtig in Londen en Berlijn krijgt de prijs voor haar vaardigheid in het verbinden van persoonlijke ervaring met universele waarden. Hatoum’s sculpturen, installaties, performances en video’s zette haar onder de meest opvallende artiesten op de internationale kunstscène.

Mona Hatoum, winnaar Joan Miró Prize 2011

 

 

De prijs, 70.000 euro wordt tweejaarlijks uitgereikt door Fundació Joan Miró in Barcelona, in samenwerking met Obra Social ‘la Caixa’ en is een van de hoogste kunstprijzen. Eerder is de prijs toegekend aan Olafur Eliasson (2007) en Pipilotti Rist (2009).

Mona Hatoum exposeerde haar werk bij ’s werelds belangrijkste musea en centra van kunst, zoals het MoMA in New York, de Tate in Londen en het Centre Georges Pompidou in Parijs. Haar tentoonstelling in Fundació Joan Miró in Barcelona, die zal worden gehouden in juni 2012, zal ook worden gesponsord door Obra Social ‘la Caixa’.

De jury voor de Joan Miró Prize 2011 bestaat uit Alfred Pacquement, directeur van het Musee National d’Art Moderne, Centre Georges Pompidou; VicenteTodolí, voormalig directeur van de Tate Modern, Poul Erik Tøjner, directeur van het Louisiana Museum of Modern Art, en Rosa Maria Malet, directeur van Fundació Joan Miró.

Reageer op dit artikel