nieuws

Luxe villa`s van Zaha Hadid in kuuroord

Geen categorie

Zaha Hadid bewijst dat ze van alle markten thuis is. Maakt ze geen ontwerp voor een museum, autofabriek of schoenen dan is het wel een ontwerp voor twee prototype villa’s. De luxueuze woningen gaan deel uitmaken van een uitgebreid kuuroord in Dubrovnik, Kroatië.

Luxe villa`s van Zaha Hadid in kuuroord

 

 

 

‘Rock’ en ‘Shell’ heten de conceptvilla’s. Rock heeft hoekige vormen terwijl Shell van Hadid ronde vormen heeft gekregen. De villa’s gaan de architecturale stijl van het kuuroord bepalen dat na oplevering bestaat uit 430 hectare met vierhonderd villa’s, twee vijfsterrenhotels, appartementen in het hogere segment, commerciële voorzieningen, een kuuroord en een golfbaan. De gedeeltelijk in de grond verzonken villa’s bestaan uit drie verdiepingen en zeven slaapkamers.

 

Het ontwerp voor ‘Rock’ en ‘Shell’ volgt volgens het architectenbureau de Kroatische kustlijn, met scherpe kliffen en diepe grotten naar voren. De kapitale villa’s staan boven op een plateau en hebben hierdoor een spectaculair uitzicht.

Reageer op dit artikel