nieuws

Laag-btw maatregel verder vereenvoudigd

Geen categorie

De Belastingdienst heeft ingestemd met een vereenvoudiging van de tijdelijke maatregel rond het lage btw-tarief op arbeid bij verbouwing of renovatie. Voor tal van werkzaamheden geldt er sinds gisteren een vaste verdeling arbeid-materiaal. Met deze forfaitaire benadering is het voor zowel de bouwer als de consument direct duidelijk voor welk deel van de totaalfactuur het lage btw-tarief geldt.

Laag-btw maatregel verder vereenvoudigd

De stichting Bureau Documentatie Bouwwezen (BDB) heeft in opdracht van Bouwend Nederland onderzoek gedaan naar de generieke marktwaarden van de arbeidscomponenten bij renovatie en herstel van woningen. Op basis van die onderzoeksresultaten is het forfait afgesproken. De laag-btw regeling wordt hiermee nog eenvoudiger.

Info en rekenmodel

Op de website van Bouwend Nederland is de aanpassing van de regeling uitgelegd. Tevens is er op bouwendnederland.nl een rekenmodel beschikbaar.

Reageer op dit artikel