nieuws

Haags stationsplein krijgt grote metamorfose

Geen categorie

De entree van station Hollands Spoor in Den Haag wordt grondig vernieuwd. Vorige week presenteerde de gemeente een schetsontwerp van de metamorfose. De entree voor het station en het brede deel van de Stationsweg krijgt een natuurstenen vloer, die als een ‘rode loper’ de voetganger richting de binnenstad leidt.

Haags stationsplein krijgt grote metamorfose

 

De ‘rode loper’ wordt omgeven door terrassen. Dit deel van de Stationsweg wordt alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Het andere deel van de Stationsweg wordt eenrichtingsverkeer, in de richting van het station en de Parallelweg.

 

Belastingkantoren
De belastingkantoren, die een eerste aanblik vormen bij het verlaten van het station, worden ook herontwikkeld. Het Kleine belastingkantoor moet plaats maken voor woningen met op de begane grond publieksfuncties. Wethouder Norder: ‘Een betere uitstraling en invulling van deze gebouwen moeten bijdragen aan de levendigheid van het gebied. De ontwikkeling van deze kantoren is cruciaal voor het succes van deze entree naar de binnenstad. Mij is er dan ook alles aan gelegen dit zo snel mogelijk van de grond te krijgen.’

Met de vernieuwing wil de gemeente de zo gewenste particuliere investeringen in de buurt stimuleren en het gebied een levendige en waardige entree richting de binnenstad geven. In 2013 gaan de werkzaamheden van start.

 Schetsontwerp Stationsplein 

Studentenwijk

Met het veelkleurige karakter van de buurt, onderwijsinstellingen in de omgeving, horecagelegenheiden en meer studentenwoningen moet de Stationsbuurt als studentenwijk verder op de kaart gezet worden. De behoefte aan studentenwoningen wordt voor de periode 2010 – 2020 geschat op 3000.

Particuliere eigenaren kunnen hier nu op inspelen, aangezien de regels voor kamerbewoning zijn verruimd. Woningcorporatie Staedion werkt aan de renovatie van Het Rode Dorp, hier komen 140 studentenwoningen in een hofjessfeer. Daarnaast heeft Vestia een sloopvergunning aangevraagd voor het Sigma gebouw. Hier moet een nieuwbouwcomplex komen met onder meer onder meer 96 studentenwoningen en publieke voorzieningen op de begane grond.

Ga naar de website van de gemeente Den Haag voor meer informatie.

 

Reageer op dit artikel