nieuws

Filmpjes Architectensessies Bouwbeurs

Geen categorie

De Architect hield op de Bouwbeurs drie architectensessies. Onder leiding van Harm Tilman werd gedebatteerd over krimp, herbestemming en verduurzaming, en industrieel bouwen. De verslagen verschenen al eerder op onze website. Nu zijn ze aangevuld met filmpjes.

Filmpjes Architectensessies Bouwbeurs

Herwaardering voor de stedebouw

De eerste sessie ging over krimp. Volgens Tilman een wat merkwaardig onderwerp voor op deze beurs, want dit impliceert indirect dat nieuwbouw verleden tijd is. Maar is dat ook zo? Vijf professionals gingen met hem hierover in gesprek, met de problematiek in Limburg als aanleiding.

 Verslag met filmpje

De ondernemende architect

De architectensessie van woensdag handelde over dé opgave van de komende jaren: herbestemming en verduurzaming. Harm Tilman vroeg zich af hoe je moet herbestemmen en of het een positieve uitwerking heeft op het milieu. De panelleden gaven op al deze vragen antwoord en kwamen tevens tot een nieuwe en centrale rol voor de architect in het herbestemmingproces.

 Verslag met filmpje

Variatie in plaats van standaardisatie

De derde architectensessie ging over ‘industrieel bouwen’ en wat het kan betekenen voor de aanpasbaarheid en flexibiliteit van woningen. Er kwam echter veel meer aan de orde. Aan tafel zaten bouwprofessionals uit de hele bouwkolom en over de betekenis van de architect in de ontwikkeling van industrieel bouwen werd heel verschillend nagedacht.

 Verslag met filmpje

Reageer op dit artikel