nieuws

Fase 1 ‘vernieuwbouw’ HagaZiekenhuis van start

Geen categorie

HagaZiekenhuis heeft de eerste fase van de ‘vernieuwbouw’ van haar locatie aan de Leyweg in Den Haag gegund aan bouwbedrijf Heijmans. Het gaat hierbij om een opdracht van 40 miljoen euro ex BTW.

Fase 1 ‘vernieuwbouw’ HagaZiekenhuis van start

Voor het totale bouwproject is een budget van 280 miljoen euro beschikbaar (inclusief BTW). Ruim 44 miljoen euro hiervan wordt besteed aan de complete vernieuwing van de ICT.

De vernieuwbouw is een uitdaging. Naast bouwtechnische aspecten is het cruciaal dat de zorg gewoon doorgaat en de kwaliteit gewaarborgd is. Veel aandacht gaat dan ook uit naar logistieke afstemming.

Drie fasen

Het HagaZiekenhuis vernieuwbouwt het eigen ziekenhuis in drie fasen. In de eerste -nu begonnen- fase worden de verpleegafdelingen volledig vernieuwd evenals specifieke afdelingen als de Spoedeisende Hulp, het Hartcentrum en Radiologie. Het nieuwe Dialysecentrum is recent in gebruik genomen.

Inmiddels zijn de voorbereidingen begonnen voor de tweede fase. Die behelst de nieuwbouw van het Juliana Kinderziekenhuis en de bouw van een modern operatiecomplex. In de derde fase gaat de locatie Sportlaan op de schop.

Reageer op dit artikel