nieuws

Designmerk Cassina vernietigt namaakmeubilair

Geen categorie

Vandaag vernietigde het Italiaanse designmerk Cassina een 75-tal namaak Le Corbusier-meubelen, waarvoor het wereldwijd de exclusieve productierechten heeft. De producten werd in diverse plaatsen in beslag genomen, waaronder een cocktailbar, showroom, maar ook de opslagplaats van een internethandelaar.

Designmerk Cassina vernietigt namaakmeubilair

 

 

Steeds vaker worden de in beslag genomen goederen weggehaald uit opslagplaatsen van handelaren die deze via het internet verkopen. Nu kunnen rechtbanken, naast goederen, ook computers en digitale gegevens inbeslag nemen. Op deze manier kan de reikwijdte van de namaakhandel vastgesteld worden en zo tot schadevergoedingen komen.

De namaakindustrie
Naar schatting maken imitatieproducten 5 tot 7%  van de wereldhandel uit. Namaak is dodelijk voor de creativiteit in sectoren als design en tast de economie aan. “Met de vernietiging van Le Corbusier-kopieën willen wij daarom een sterk signaal geven aan de markt”, aldus Herman Croux, de Belgische raadsman van Cassina en partner bij Marx Van Ranst Vermeersch & Partners.

Origineel Le Corbusier
Een originele Le Corbusier-product is te herkennen aan de volgende elementen: de handtekening van de auteurs, de naam van het model, het serienummer dat overeenkomt met het nummer op de identiteitskaart van het product, en het Cassina I Maestri logo. Sinds 2010 is ook de merknaam Cassina zichtbaar op de frames van de LC2, LC3 en LC4.

Reageer op dit artikel