nieuws

DeBouwfabriek zoekt ideeën

Geen categorie

Iedereen met een concreet idee voor het bouwen van één of een aantal woningen in het Europakwartier in Almere Poort kan zijn voorstel laten zien in DeBouwfabriek aldaar. Ook initiatieven voor maatschappelijke voorzieningen, horeca, bedrijven of winkels zijn welkom. Als het idee maar aansluit op een concrete vraag.

DeBouwfabriek zoekt ideeën
SONY DSC

De bedoeling is om de ontwikkeling van het Europakwartier volgens organische stedebouw* vorm te geven.

Workshops en gesprekken

DeBouwfabriek is dagelijks geopend en gevestigd aan de Europalaan 824 in Almere Poort. De resultaten van de workshops en gesprekken die hier worden gevoerd, leiden tot een plan dat op zaterdag 22 april gepresenteerd wordt. Op die dag start ook de verkoop van de eerste kavels.

 

* Bij organische stedebouw liggen plannen niet bij voorbaat vast, maar worden ze voortdurend passend gemaakt. De plannen behelzen een veelvoud van kleinschalige initiatieven en er is altijd sprake van een causaal verband tussen de vraag en dat wat gebouwd wordt. Een ander belangrijk kenmerk is de onderlinge samenhang en de diversiteit die het tot resultaat heeft.

Reageer op dit artikel