nieuws

Christian Lacroix ontwerpt sprookjes en meubels

Geen categorie

Christian Lacroix houdt zich in deze periode meer bezig met sprookjes en meubels dan met het ontwerpen van mode. De Franse ontwerper brengt binnenkort een eigen sprookjesboek over Sneeuwwitje op de markt en is tevens bezig met de ontwikkeling van een meubelcollectie.

Christian Lacroix ontwerpt sprookjes en meubels

 

 

 

Naast het boek houdt Lacroix zich bezig met het ontwerpen van een meubelcollectie. Lacroix werkte voor zijn meubels samen met de Italiaanse mozaïekfabriek Sicis. De ontwerper werd geïnspireerd door de Byzantijnse keizerin Theodora. Hij wil op deze manier aantonen dat geschiedenis ook heel ‘modern, levendig en exquise’ kan zijn.

De meubels gaan extreme stijlen omvatten, zoals barok, neoklassiek, het postmodernisme, kitsch en pop.

 

Reageer op dit artikel