nieuws

Bouwnetwerk roept minister op tot actie

Geen categorie

De 180 vrouwen van het Bouwnetwerk besloten niet meer te mopperen op de overheid omdat deze het laat afweten, maar stuurden de Minister van Infrastructuur en Milieu een brief met het pamflet Kiezen en uitblinken. Namens de vrouwen kwam Helma Born, directeur van Procap adviseurs en projectmanagers, naar de BouwBeurs om in het Bouwhuis dit pamflet toe te lichten.

Bouwnetwerk roept minister op tot actie

Aanleiding voor de brief aan minister Melanie Schultz van Haegen was een bijeenkomst afgelopen juni, die in het teken stond van de toekomst van de ruimtelijke ordening in Nederland. De leden van het Bouwnetwerk vroegen zich af: Wat staat ons te doen? Welke opgaven liggen er? Wat moet beter? Deze vragen hebben betrekking op zowel de ruimtelijke ordening en de keuzes die moeten worden gemaakt, als op de manier waarop in verschillende rollen moet worden samengewerkt.

Uit de discussie ontstond de gedachte dat Nederland een partij nodig heeft die initieert. Eén die mensen niet beperkt, maar juist kansen biedt. Het Bouwnetwerk vindt dat de overheid deze rol op zich moet nemen.

Ruimte voor functieverandering

De vrouwen adviseren Schultz van Haegen dan ook te komen met een helder frame, waarin verschillende dingen mogelijk zijn. “Dit betekent dat er een andere regelgeving moet komen, die ruimte biedt voor functieverandering”, aldus Born. Op die manier hoeft er ook niet te worden herbestemd, want een andere functie ligt al in de ontwikkeling besloten.

Alle aanbevelingen van het Bouwnetwerk staan in het pamflet ‘Kiezen en uitblinken’. Het pamflet is hier te downloaden.

 

Reageer op dit artikel