nieuws

Ideeënprijsvraag Transformatie Prinses Margrietflat

Geen categorie

Ben je architect, jong en woon je in de omgeving van Rotterdam? Dan kan je meedoen aan de prijsvraag die Woonstad Rotterdam uit heeft geschreven voor de renovatie van een jaren zestig flat in de deelgemeente Prins Alexander. Er moet een woonmilieu ontstaan voor senioren met uiteenlopende leefstijlen en inkomens. Je moet wel snel zijn, de deadline is 30 januari 2012.

Ideeënprijsvraag Transformatie Prinses Margrietflat

Woonstad Rotterdam wil jonge architecten de kans geven om ervaring op te doen in de samenwerking met een grotere opdrachtgever. Het aanknopingspunt vormt de geplande transformatie van de Prinses Margrietflat in de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander. De selectie verloopt via een openbare ideeënprijsvraag die uitmondt in een meervoudige studieopdracht aan vier jonge talenten.

De corporatie wil de uiteindelijk winnende ontwerper betrekken bij de planontwikkeling tot en met de oplevering van de Prinses Margrietflat. Dat zal gebeuren in nauwe samenwerking met een kostendeskundige, een technisch bureau en de opdrachtgever zelf. Tijdens de selectie spitst de opgave zich toe op toevoeging van nieuwe balkons en serres aan de flat. In een latere fase zal de opgave verbreden. Het uiteindelijke doel is een woonmilieu voor senioren met veel diversiteit in woonvorm, kwaliteit, type en prijsklasse van de woningen.

Ga naar de site van Woonstad Rotterdam en meld je aan.

Reageer op dit artikel