nieuws

rXa – Recife Exchange Amsterdam

Geen categorie

ARCAM presenteert van 15 oktober tot 26 november de resultaten van een kennisuitwisseling tussen Braziliaanse en Nederlandse architecten omtrent de toekomstperspectieven voor Amsterdam en Recife, een stad in het Noordoosten van Brazilië. De expositie wordt op 14 oktober a.s. om 17.15 uur geopend met daaraan voorafgaand een seminar.

rXa – Recife Exchange Amsterdam

Beide steden staan aan de vooravond van belangrijke veranderingen. In Amsterdam lijkt de economische crisis definitief een eind te hebben gemaakt aan de traditionele top-down planningscultuur, terwijl in Recife juist wordt gezocht naar manieren om samenhang te brengen in van onderop aangestuurde ontwikkelingen.

Tussen beide steden is een interssante dialoog ontstaan door de ruimtelijke overeenkomsten die ze vertonen en die voortkomen uit de historische band die ze met elkaar hebben. Recife, van oorsprong een Portugees havenstadje, is in de zeventiende eeuw door de Hollanders uitgebreid en net als Amsterdam een waterstad. 

Het project vindt plaats in het kader van het Brasil Festival Amsterdam en het Ano da Holanda no Brasil (Hollandjaar).

 

Reageer op dit artikel