nieuws

Wethouders vrezen onherstelbare schade aan monumenten

Geen categorie

Tweeëndertig wethouders vrezen onherstelbare schade aan monumenten door aanpassingen in de monumentenwet. Ze schreven een gezamenlijke brandbrief naar de Tweede Kamer. Volgende week maandag bespreekt de Tweede Kamer de wijzigingen in de Monumentenwet. In de aanloop naar de behandeling zwellen de protesten hiertegen aan.

Wethouders vrezen onherstelbare schade aan monumenten

 

Het grootste bezwaar is dat voor veel aanpassingen en onderhoud aan monumenten straks geen vergunningen meer nodig zijn. Zo is regulier onderhoud en bouwen aan de achterzijde van monumentale panden in beschermd stads- of dorpstoezicht straks vergunningvrij toegestaan. De wethouders vrezen samen met een schare aan private monumentenorganisaties dat hierdoor onherstelbare schade aan de monumenten kan ontstaan.

ANP

 

Reageer op dit artikel