nieuws

Vormgevers Drents Museum bekend

Geen categorie

Opera Amsterdam, studio Platvorm, 3TO Architecten en Communicatiebureau Open zijn geselecteerd voor de verbouwing van het Drents Museum in Assen. Het museum is naast de bouw van een nieuwe museumvleugel bezig om het huidige gebouw opnieuw in te richten en vorm te geven. Voor de metamorfose zijn zes ontwerpers nodig waarvan er nu vier bekend zijn.

Vormgevers Drents Museum bekend

 

Vormgeversbureau Opera Amsterdam gaat de afdeling Art Nouveau en Art Deco vormgeven. Studio Platvorm is ingeschakeld voor de afdeling Archeologie, 3TO Architecten uit Den Haag gaat zich bezig houden met het nieuwe publieksmeubilair en Communicatiebureau Open uit Groningen verzorgt de nieuwe huisstijl van het museum. De nieuwe huisstijl wordt gefaseerd ingevoerd in alle visuele uitgingen van het museum.

Voor de afdeling Hedendaags Realisme van het museum (op de eerste verdieping van het museum), het nieuwe Kindermuseum (in het Ontvangershuis) en de andere educatieve ruimtes worden de komende maanden de overige vormgeversbureaus geselecteerd.

 

Reageer op dit artikel