nieuws

Universiteit Eindhoven wil 10.000 studenten

Geen categorie

Om aan de vraag naar technisch opgeleid personeel te voldoen, wil de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) de komende jaren duizenden studenten meer gaan opleiden. Het aantal studenten en afstudeerders moet in 2020 met 50 procent zijn gestegen. Dat staat in het strategisch plan dat de universiteit maandag presenteerde.

Universiteit Eindhoven wil 10.000 studenten

 

 

Momenteel telt de TU/e nog zevenduizend studenten. Door maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en mobiliteit tot rode draad te maken van haar onderwijsaanbod denkt de universiteit meer meisjes te lokken.Studenten krijgen daarom bijvoorbeeld ook vakken als sociologie en psychologie aangeboden.

In 2020 moet een derde van de studenten vrouw zijn. Ook gaat de universiteit proberen om nog meer buitenlandse studenten naar Eindhoven te halen. Volgens het strategisch plan moet de TU/e in 2020 tot de honderd beste universiteiten van de wereld behoren. De TU/e scoort voor Nederland al goed op de verschillende lijstjes maar staat wereldwijd nog niet aan de top.

Het ambitieuze plan vergt de komende jaren in totaal 700 miljoen euro aan investeringen. De kosten van de eerder aangekondigde verbouwing en renovatie van de eigen huisvesting van de universiteit vallen hoger uit dan werd geraamd en komen uit op 250 miljoen euro. De bouw van 700 studentenwoningen en vestiging van bedrijven en instituten op de nieuwe universiteitscampus (TU/e Science Park) kost zeker 200 miljoen euro.

 

Reageer op dit artikel